Descriere
Mod de preparare: 1. Se toarna amestecul de copt într-un castron si se amesteca uscat. Adaugati apa carbogazoasa 300 ml si otet de mere 2linguri20ml si amestecati totul uniform cu o lingura de lemn timp de 2 minute. Acoperiti aluatul si lasati-l într-un castron la temperatura camerei timp de 30 de minute.
Pâine la tava: tava de pâine, 15 cm lungime pâine mai înalta, felii mai mari sau max 20 cm pâine mai plata, mai multa crusta, se unge si se pune aluatul. Se netezeste aluatul cu o spatula umeda si se cresteaza cu un cutit adânc de 2 cm.
Paine clasica: dupa timpul de dospire, pudrati generos suprafata de lucru cu faina fara gluten. Modelati aluatul fara framântare si fara presiune, astfel încât sa ramâna liber. Asezati painea pe o tava tapetata cu hartie de copt, pudrati cu putina faina si crestati cu cutitul cam 2 cm adancime.
2. Coacere: preîncalziti cuptorul la 225°C sau 250°C pentru o crusta mai groasa. Asezati pâinea si un vas rezistent la cuptor cu 250ml apa de la robinet pe sina din mijloc. Coaceti mai întâi timp de 10 minute la cuptorul ventilat la 225°C si apoi înca 60 de minute la 200°C. Sau primele 10 minute la 225°C caldura sus/jos si alte 80 de minute la 200°C. Nota: timpul de coacere a pâinii clasice este cu aproximativ 10 minute mai scurt. La sfârsitul timpului de coacere, faceti un test cu un bat de lemn scobitoare în mijlocul pâinii. Daca aluatul se lipeste de bat, mariti timpul de coacere cu aproximativ 5 minute, apoi incercati din nou.
3. Racire: scoateti pâinea din forma cât este înca fierbinte si lasati-o sa se raceasca pe un gratar de sârma. Atentie: mixul de faina nu este potrivit pentru masini de paine
Detalii produs
Produse similare



















